TOELICHTING IN HET NEDERLANDS


SAMENVATTING: Dit blog geeft een overzicht van de vele toeristische grotten van Spanje en Portugal en bevat tevens enkele grotten die vrij toegankelijk zijn.


Op reis in het buitenland vind ik het altijd wel handig om alvast wat informatie te hebben omtrent de mogelijk te bezoeken bezienswaardigheden. Ik hoop dat deze lijst van spaanse en portugese toeristische grotten een hulpmiddel zal zijn tot het verkennen van de wonderen der ondergrondse wereld (zoals dit in oudere boekjes vaak wordt genoemd).

Deze lijst bevat alle de aan mij bekende toeristische grotten van Spanje en Portugal. De link die is gekoppeld aan de naam van de grot verwijst naar de officiele website van de grot, als deze bestaat. Zo niet, dan heb ik geprobeerd om in ieder geval een link te plaatsen met informatie omtrent openingstijden, prijzen etc. In december 2013 zijn alle links gecontroleerd.

De meeste websites zijn in het spaans, maar langzamerhand worden er steeds meer links in het engels toegevoegd. 

De grotten worden behandeld per spaanse autonomía (autonoom gebied dat meestal meerdere provincies beslaat) en de volgorde van deze autonomieën is van west naar oost en van noord naar zuid. Er wordt dus begonnen met de grotten in Galicia, Asturias, etc., om te eindigen met de grotten van Andalucía, de Canarische eilanden en Portugal. 

Ik wens een ieder een fijn grotbezoek.

No hay comentarios:

Publicar un comentario